MALATYA / YEŞİLYURT - Yaşar Öncan Ortaokulu

May

''Kamuoyunun görüşüne sunulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı ile ilgili olarak hazırlanan ve eğitim felsefesi, öğrenci profili, erdem-değer eylem modeli, beceriler çerçevesi ve bütüncül program eğitim modeli gibi bileşenlerin tanıtıldığı broşürler yayımlandı.''

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende,çeşitli şiirlere,müzik dinletisine,tiyatro oyunlarına,yumurta ,bilek güreşi,çuval ,ip ,yoğurt yeme ,yarışmaları ,halk oyunları ve gösterilere yer verildi.Tören sonunda, yarışmalarda derece yapan öğrencilerimize madalyaları verildi.Okulmuz müzik topluluğu büyük beğeni kazanırken yarışmalarda öğrencilerimizin çoşkulu anlar yaşadığı gözlendi.

Mrt

“Bugün burada aldığımız her bir nefes, o gün Çanakkale’de verilmiş olan son nefes sayesindedir.”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi okulumuzda coşkuyla kutlandı. Türk milletinin varlığını tekrar ispatladığı ve Çanakkale Geçilmez dediği gün, tüm Türkiye´de olduğu gibi okulumuzda da kutlandı. Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan programımız; çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Programın hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü okulumuzda yapılan tören ve etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi.İkinci zil sesinin  ardından  öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" çerçevesinde "Okulum Temiz" belgesini aldık.

Ara

Spor başta olmak üzere sosyal faaliyetlere büyük önem veren YAŞAR ÖNCAN ORTAOKULU, sporcu yetiştirmeye devam ediyor.

Birçok başarılı ve millî sporcu yetiştiren YAŞAR ÖNCAN ORTAOKULU öğrencilerinden 4 başarı daha geldi.

Dereceye giren sporcularımıza madalya töreni düzenlendi.

Wushu Kung Fu Türkiye birincisi Bedirhan GÜNGÖRÜ, Türkiye birincisi Aleyna UZKAN, Türkiye İkincisi Sami Yusuf KARACA, Türkiye ikincisi Hasret ÖRDEK YAŞAR ÖNCAN ORTAOKULU adına yine gurur veren başarılara  imza atan öğrencilerimizi  tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Ara

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN BEDİRHAN GÜNGÖRÜ WUSHU KUNG FU TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BİRİNCİ OLUŞTUR.